Kas

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı ilçemizde ve okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Kas

13 Ekim 2023 Cuma günü Valimiz Sayın Turan ERGÜN, okulumuzu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kas

9 Ekim 2023 Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının yapmış olduğu Çanakkale Savaşı Mobil Müzesini tüm öğrencilerimizle ziyaret ettik.

Kas

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Ana Sınıfı/B Şubesi öğrencilerimiz okul bahçemizin muhtelif yerlerine sokaktaki dostlarımız için yicecek bıraktılar.

Kas

1 Ekim Dünya Çocuk Günü okulumuzda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kas

29 Eylül 2023 Cuma günü öğrencilerimize Uşak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü görevlileri tarafından tabiatın korunması ve biyoçeşitlilik konularında eğitim verildi.

Kas

21 Eylül 2023 Perşembe günü Uşak Gençlik Merkezi çalışanları ve gönüllüleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizin hoşça vakit geçirmelerini sağladılar.

Kas

Ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimiz, 4-8 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen uyum haftası sürecinde okula başlamanın heyecanını yaşadılar.

Ara

Bir hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli tüketimin bilinçli olarak attırılmasının amaçlandığı Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

1929'da kanun haline getirilen ve 1946'dan itibaren kutlanan Yerli Malı Haftası'nda yurttaşlarımıza yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemi hatırlatılıyor.

Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Tutumun önemini kavratmak.
Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.

Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.

Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.

Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.

Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Bu amaçlarla yöremizin el emeği tarhanayı tanıtmak ve kış günlerinde şifa deposu tarhanamızı öğrencilere ikram etmek için hayırsever velilerimizin desteği, Aşçı Mustafa Bey'in elinin lezzetiyle bu haftayı kutladık.

Ekm

OKULUMUZ KÜTÜPHANESİ İSTANBUL ROTARY KULÜBÜ'NÜN 66'INCI KURULUŞ YILI MÜNASEBETİYLE EKİM 2022 TARİHİNDE SAYIN ERDOĞAN EKSEL ANISINA SAYIN HİLAL MERTER TARAFINDAN KURULMUŞTUR.

AYRICA KÜTÜPHANEMİZE 1000 ADET KİTAP BAĞIŞINDA BULUNAN ROTARY KULÜBÜ'NE , MEHMET YEŞİL İLKOKULU OLARAK SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.